Lakeman verliest rechtszaak over boedel DSB

De Nederlandsche Bank heeft volgens de Amsterdamse rechtbank recht op 3,5 miljard euro uit de boedel van het failliete DSB. Dat meldt de NOS.

Pieter Lakeman had namens de Stichting Hypotheekleed en de Stichting Centralebankclaim de zaak aangespannen. Beide stichtingen bestreden de vordering van De Nederlandsche Bank op de boedel van DBS omdat zij van mening zijn dat die schuldig is aan het faillissement van de DSB. De Nederlandsche Bank zou als toezichthouder hebben gefaald en daarom geen recht hebben op de vordering. Lakeman is voorzitter van beide stichtingen.

Individuele schuldeisers kunnen volgens de rechtbank een vordering niet betwisten, dat kunnen alleen curatoren. Op de website van Stichting Hypotheekleed laten de stichtingen weten de uitspraak te betreuren en zich te beraden over de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Amsterdams Gerechtshof.

    • Lex Boon