Komkommernieuws

Truck morst 14 miljoen bijen op snelweg in Idaho

Island Park. - Schoonmakers in de Amerikaanse staat Idaho hebben een partij honing en zo’n veertien miljoen bijen opgeruimd. De meer dan vierhonderd dozen met bijenkorven en honing werden door een vrachtwagen vervoerd van Californië naar North Dakota toen deze zondag kantelde en zijn lading verloor. Volgens de plaatselijke sheriff zijn tijdens de eerste uren van de schoonmaakoperatie meerdere mensen gestoken.

Ooggetuigen spraken van een vreemde zwarte wolk en een brullend geluid boven de snelweg, voordat ze beseften dat het om een zwerm bijen ging. Alle honing is maandag opgeruimd, maar volgens de lokale politie vliegt een flink aantal bijen nog steeds rond. (Novum)

Nijholt breekt met Nijholt Academie

Nijmegen. - Willem Nijholt wil zijn naam niet langer verbinden aan de Willem Nijholt Academie. Dat heeft hij aan ROC Nijmegen laten weten. Hij was het oneens met de koers die de zakelijke leiding wil varen en staat niet achter het ontslag van een medewerker. Volgens het ROC is de breuk nog niet definitief. „Wij zien nog genoeg mogelijkheden om de samenwerking alsnog voort te zetten”, zegt een woordvoerder. Nijholt verwierf faam als acteur en zanger en speelde in veel musicals. Ook trad hij op als jurylid in de tv-serie Op Zoek Naar... In 2008 werd zijn naam aan de Nijmeegse musicalopleiding verbonden. ROC Nijmegen, waar de academie onder valt, heeft de studenten van de opleiding laten weten dat de academie in ieder geval blijft bestaan. Het ROC wil in gesprek met Nijholt om het verband te herstellen. (Novum)