Klimmer komt om het leven

Een andere klimmer van dezelfde leeftijd raakte zwaargewond en is overgebracht naar een Zwitsers ziekenhuis.

. Een 28-jarige Nederlandse vrouw is maandagavond om het leven gekomen bij een val in de Zwitserse Alpen. Een Nederlandse man van dezelfde leeftijd raakte zwaargewond. Twee andere Nederlanders, met wie de man en vrouw op pad waren, bleven ongedeerd. Dat meldt de Zwitserse politie.

Het ongeval vond plaats op 3300 meter hoogte op de Dreieckhorn in het kanton Wallis. De vier Nederlanders waren – niet gezekerd – bezig met afdalen toen de vrouw om een nog onbekende reden viel. De man, die onder haar stond en de vrouw probeerde tegen te houden, werd in haar val meegesleurd. De twee stortten tweehonderd meter naar beneden.

De zwaargewonde Nederlandse klimmer is overgevlogen naar een ziekenhuis in Bern. Het lichaam van de vrouw is geborgen. (NRC)