In beeld

Katholieke wijk Ardoyne decor van rellen in Belfast

De katholieke wijk Ardoyne in Belfast was gisteren en vannacht decor van rellen. Maandagnacht zijn 22 agenten gewond geraakt bij hoofdzakelijk botsingen met katholieke jongeren die zich steevast roeren tijdens de Oranjemarsen, jaarlijks op 12 juli. Dan trekken duizenden protestanten door de straten in de Noord-Ierse hoofdstad om de Slag aan de Boyne in 1690 te herdenken, toen de protestante stadhouder Willem III de katholieke Engelse koning James II versloeg. Vannacht viel de onrust mee, vandaag rest schoonmaakploegen niets anders dan het ruimen van puin en rommel.
Cathal McNaughton/Reuters
Stephen Wilson/AFP
Stephen Wilson/AFP
Stephen Wilson/AFP
Cathal McNaughton/Reuters
Colm O'Reilly/AP
Colm O'Reilly/AP
Cathal McNaughton/Reuters
Colm O'Reilly/AP
Colm O'Reilly/AP
Cathal McNaughton/Reuters
Paul Faith/AP
Colm O'Reilly/AP
Stephen Wilson/AFP
Colm O'Reilly/AP
Stephen Wilson/AFP
Colm O'Reilly/AP