Gevechten in Belfast bij Oranjemarsen

Nationalist youths and police in riot gear clash in the Ardoyne area of north Belfast July 12, 2011. REUTERS/Cathal McNaughton (Northern Ireland - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CRIME LAW IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Bij de jaarlijkse protestantse Oranjemarsen zijn gisteren in het Noord-Ierse Belfast gevechten uitgebroken. De politie schoot met plastic kogels en waterkanonnen. Maandagnacht raakten 22 politieagenten gewond bij rellen in de aanloop naar de Oranjemarsen. Zo’n 200 katholieke betogers raakten slaags met de politie in het westen van de stad. Een bus werd door enkele mannen tot staan gebracht. Zij dwongen de chauffeur en de passagiers uit te stappen. Vervolgens reden ze met de gekaapte bus in op de politie. Meer dan veertig brandbommen werden naar de politie gegooid. De politie schoot met plastic kogels. (AP, Reuters, BBC)