Doden en gewonden bij opstanden in Jemen en Syrië

Staatspersbureau SANA gaf deze foto vrij van een pro-regimedemonstratie in Deraa waar voor hervormingen en eenheid zou zijn gepleit. Foto AP / SANA

In Jemen en Syrië is het vandaag weer tot botsingen gekomen tussen regeringstroepen en anti-regimedemonstranten. In het Jemenitische Taiz vielen gewonzen, bij grens tussen Turkije en Syrië werden vier dorpelingen gedood.

Reuters meldt dat ook in de hoofdstad van Jemen mensen op de been waren. Duizenden zouden door de straten van Sanaa zijn getrokken om een vervolg te geven aan de reeds zes maanden durende roep om het aftreden van president Ali Abdullah Saleh.

Bij gevechten tussen ordetroepen en gewapende mannen die de betogers beschermden vielen zeven gewonden. In Taiz waren zo’n vijfduizend man op de been die tevens protesteerden tegen inmenging van Amerika en Saoedi-Arabië in het conflict.

In Syrië ging het opnieuw mis in het grensgebied Idlib met Turkije. De militaire actie tegen tegenstanders van president Bashar al-Assad breide zich vandaag uit met een tankaanval waarbij vier doden vielen.

    • Jules Seegers