6 redenen om uit te gaan

1 skaten

Wednesday Night Skate

Rotterdam: Evenemententerrein Binnenrotte. Vertrek skatetocht: 19.30u. Skate Jam: 21.00-23.00u. www.wednesdaynightskate.nl

De vijf skate-avonden van de Wednesday Night Skate zijn dit jaar elk gekoppeld aan een goed doel uit de regio Rotterdam. Het evenement is nog steeds gratis toegankelijk, maar voor minimaal twee euro kunnen skaters een polsbandje kopen waarmee ze het goede doel ondersteunen.

2 muziek

A Place To Bury Strangers

Groningen: Vera. Tijd: 22.00u. Kaarten: 10 euro (+ maandticket 1,50 euro). www.vera-groningen.nl

De snoeiharde New Yorkse shoegazeband A Place To Bury Strangers is in Nederland voor drie concerten. Binnenkort verschijnt een nieuw album. Donderdag in Rotown, Rotterdam en vrijdag in de Effenaar, Eindhoven.

3 house & techno

‘Moods’ by Tunnelvisie

Rotterdam: Roodkapje, Meent 121. Tijd: 19.00-02.00u. Entree: 6 euro. www.tunnelvisie.org

Diepe, soulful house-, techhouse- & techno selecties van Tunnelvisie’s Damoon, Dominggos, Taylan Alan en Tenpa. Pak een biertje of een glas wijn en schuif door de avond, terwijl de zon ondergaat op Rotterdam.

4 locatietheater

’t Woud Ensemble speelt Tsjechov

Amsterdam: Hermitage binnentuin. Tijd: 17.30u. Prijs: entree museum + 7,50 euro. www.hermitage.nl

’t Woud Ensemble speelt in de binnentuin van de Hermitage de eenakter ‘Het Huwelijksaanzoek’ van Anton Tsjechov. In Het Huwelijksaanzoek zien we de verwoede pogingen van drie personages die, belemmerd door eigenbelang, bij elkaar proberen te komen.

5 locatietheater

Rampentraining voor Stewardessen

Amsterdam-Noord: NDSM-werf, Verzamelpunt: 5. Tijd: 21.00-22.15u. Prijs: 15/16 euro. www.overhetij.nl

Golden Palace speelt tot en met 17 juli een tragikomische locatievoorstelling waarin 20 stewardessen samenkomen op een afgelegen industrieterrein voor de jaarlijkse opfriscursus. Deze keer blijkt de training de vorm te hebben van een genadeloze rampensimulatie. Modderbaden, kleerscheuren, huilbuien en paniekaanvallen: de stewardessen worden zwaar op de proef gesteld.

6 Quiz

Slok op Utrecht-quiz

Utrecht: Café Willem Slok. Inloop & inschrijven (solo of in duo’s): 20.00u. Start: 21.30u. Deelname: gratis. www.willemslok.com

De Utrechtse talkshow Slok op Utrecht organiseert een quiz over nieuws, literatuur en andere lokaliteiten. De presentatie is in handen van dichter Alexis de Roode en poetryslam-kampioen Ellen Deckwitz, en er is muziek van singer-songwriter Mezlev. Hoofdprijs: een eend.