Weer

Aan de Middellandse Zee blijft het de komende dagen gewoon prachtig weer, maar meer naar het noorden zijn de omstandigheden een stuk minder fraai. Dat geldt ook voor Nederland.

Dat heeft te maken met een depressie boven Frankrijk die vandaag in noordoostelijke richting trekt. De regen bereikt eind van de middag Zeeland, Brabant en Limburg en trekt vanavond verder Nederland binnen. Vooral in het zuiden van het land komt tevens onweer voor. Bij dit alles staat een matige tot krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. Vannacht houdt het natte weer aan, bij een graad of 13.

Morgen en donderdag blijft het vrijwel onafgebroken regenen, vooral donderdag kan ook weer onweer voorkomen. Soms is het plaatselijk even droog, maar de zon krijgt ook dan nauwelijks ruimte. Bij een matige tot krachtige wind uit het noorden tot westen blijven de temperaturen steken op maximaal 18 graden.

Vrijdag is er even een adempauze met af en toe zon en circa 20 graden als maximumtemperatuur. In de loop van zaterdag gaat het vanuit het zuidwesten echter weer fors regenen, gevolgd door een zondag met afwisselend stevige buien en een beetje zon.