Video: afscheidsspeech hoofdredacteur News of the World

Nadat de laatste editie van News of the World gereed was, klom hoofdredacteur Colin Myler op de redactietafels om de werknemers te bedanken.

De journalisten zien er alles behalve verslagen uit. Er wordt een traan gelaten (op 03:07), maar er wordt ook gelachen en gedronken. De redactie juicht als Myler stelt dat Groot-Brittannië de krant nog gaat missen.

“It will only be when people go to the newsstands on Sunday morning and see that the News of the World is not there, that they will realise how much they miss the paper.”

Bekijk ook de laatste minuut van het filmpje (vanaf 08:00) waarin de redactie langzaam leegloopt terwijl Myler met een liniaal op tafel slaat. Een oude Engelse krantentraditie die is ontstaan in drukkerijen. Als een oud-gediende zich daar voor het laatst naar de uitgang begaf, sloegen collega’s met hun metalen hamers en liniaal op tafel.