Verdubbeling winst Alcoa

Aluminiumproducent Alcoa heeft in het tweede kwartaal van 2011 ruim twee keer zoveel winst geboekt als in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral dankzij aanhoudende groei in prijzen en volumes.

Alcoa, dat met zijn kwartaalresultaten officieus het Amerikaanse cijferseizoen begint, meldt dat de nettowinst in het tweede kwartaal is uitgekomen op 322 miljoen dollar, of 136 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet steeg met 27 procent naar 6,59 miljard.

Bestuursvoorzitter Klaus Kleinfeld stelde gisteren dat de vooruitzichten voor Alcoa en de rest van de branche positief blijven, ondanks een aarzelend economisch herstel. De vraag naar aluminium blijft stijgen. Het metaal – waarvan het mineraal bauxiet de ertsvorm is – wordt in de branche „een slapende reus” genoemd die aan het „ontwaken” is. De prijs nam sinds eind vorig jaar met 8 procent toe. (Dow Jones)