Uitgelicht

Zur ARTE-Sendung PJ Harvey in Concert - Paris 2011 2: Sie ist wieder da und mischt mit ihrem neuen Album alles auf! Am 25. Februar 2011 tritt PJ Harvey im Pariser Konzerthaus Olympia auf © RŽmy Grandroques Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
Zur ARTE-Sendung PJ Harvey in Concert - Paris 2011 2: Sie ist wieder da und mischt mit ihrem neuen Album alles auf! Am 25. Februar 2011 tritt PJ Harvey im Pariser Konzerthaus Olympia auf © RŽmy Grandroques Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © R?my Grandroques

Film

Crash (Paul Haggis, 2004, VS). Even geestig als gruwelijk regiedebuut, goed voor drie Oscars, gaat over heel veel mensen en heeft één onderwerp: racisme, dat zich vaak net onder de oppervlakte bevindt maar zich een weg naar buiten vecht. Aziaten, latino’s, witten, zwarten, Arabieren, niemand ontkomt eraan. Het is of de bewoners van LA plotseling aan het syndroom van Tourette lijden. Goede en slechte eigenschappen zijn netjes over alle personages verdeeld. Met Don Cheadle, Matt Dillon, Sandra Bullock, Brendan Fraser. RTL 8, 20.30-22.45u.

A Cinderella Story (Mark Rosman, 2004, VS). Highschoolfilm met Hilary Duff is een luie variant op Assepoester. De film speelt zich af op een middelbare school in Californië, waar Sam (Duff) zich afbeult in de snackbar van haar stiefmoeder. Op internet heeft ze een leuke jongen ontmoet (Chad Michael Murray), die verkleed als prins op het Halloweenbal met haar afspreekt. Hij blijkt de populairste jongen van de school. Net 5, 20.30-22.30u.

Wrongfully Accused (Pat Proft, 1998, VS/Duitsland). Brokkenpiloot Leslie Nielsen speelt hoofrol in melige parodie op The Fugitive, die en passant ook knipoogt naar o.a. Titanic en Mission: Impossible. RTL 7, 22.00-23.40u.

Informatief

An einem Tag in Duisburg.De Duitse zenders kijken deze week terug op de ramp op 24 juli vorig jaar in Duisburg, toen in een samengepakte menigte 21 mensen omkwamen doordat zij doodgedrukt werden door medefeestgangers op weg naar de Love Parade. Morgen op de ARD, om 23.30u een documentaire over het drama. Vandaag wordt de ramp belicht in de serie An einem Tag in.... ZDF, 20.15-21.45u.

Puberruil Xtra: Lotte en Jemimah. In drie afleveringen van deze speciale Xtra-serie ruilt een Nederlandse puber met eentje uit het buitenland. In deze eerste aflevering ruilt Lotte uit Egmond aan Zee met Jemimah uit Nairobi. Jemimah woont samen met haar moeder en twee broers in een sloppenwijk aan de rand van Nairobi. Iedere dag moet ze twee kilometer lopen voor water naar de dichtstbijzijnde waterplaats. In Egmond aan Zee woont Lotte, samen met haar ouders en zusje. Ze is kapster in opleiding en loopt stage in een beauty- en kapsalon. Lotte gaat de deur niet uit als haar haar niet goed zit, en ze heeft al vijf jaar een vriend. Ned.3, 21.00-21.30u.

Spraakmakende zaken: Depressie. Wat is er aan de hand als het leven je toelacht en je toch in een diepe depressie raakt? Paul Rosenmöller gaat hierover in gesprek met de succesvolle maar zwaar depressieve hoogleraar Maarten van Buuren. Deze hoogleraar moderne Franse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht schreef over zijn ervaringen het boek Kikker gaat fietsen. Of over het leed dat leven heet. In deze aflevering ook Christina van der Feltz, hoogleraar sociale psychiatrie aan de Universiteit van Tilburg. Ned.2, 21.25-22.00u.

Close up: Van der Mey. De baksteenarchitectuur van de Amsterdamse School (ca. 1910-1930) is geliefd vanwege zijn markante vormen en opvallende decoraties. Architect Joan Melchior van der Mey was, met Michel de Klerk en Piet Kramer, een van de initiatiefnemers van deze nieuwe bouwstijl.Ned.2, 22.45-23.45u.

Imagine... Lennon: The New York Years. Documentaire van Michael Epstein over John Lennons vertrek naar Amerika en zijn eerste jaren daar. In 1971 had de oudBeatle genoeg van de Britse vijandigheid jegens zijn vrouw Yoko Ono en hij verhuisde naar New York. Maar in plaats van de rust te vinden die hij zocht raakte zijn leven in een stroomversnelling: een stormachtige periode in zijn relatie met Ono, een gevecht met de immigratieautoriteiten van de VS en het befaamde ‘lost weekend’, een kroegentocht van achttien maanden met collega Harry Nilsson. In deze film niet eerder vertoond archiefmateriaal en interviews met sleutelfiguren, onder wie Ono.BBC 1, 23.45-01.05u.

Amusement

Camus. Biografisch televisiedrama over de laatste tien jaar van het tumultueuze leven van de Franse schrijver Albert Camus (1913-1960). In 1951 komt het, na de publicatie van zijn essay L’homme révolté, tot een definitieve breuk met de surrealisten en existentialisten. Vijf jaar later neemt Camus stelling in de kwestie-Algerije. Wegens zijn pleidooi voor een wapenstilstand in de Franse kolonie en een rechtvaardige oplossing wordt hij in Frankrijk beschuldigd van landverraad en met de dood bedreigd. In 1957 krijgt hij de Nobelprijs voor literatuur. Drie jaar later komt hij bij een auto-ongeluk om het leven. TV 5, 21.00-22.40u.

PJ Harvey in concert - Paris 2011. Registratie van het concert dat Polly Jean Harvey afgelopen februari in Parijs gaf ter promotie van haar zojuist verschenen achtste plaat Let England Shake, die in de recensie in deze krant met vier sterren werd bedeeld. Arte, 23.00-00.20u.