Spierpijn van waterskiën, twijfelen over de cabrio

‘Weet je wat leuk is: goodiebags, met kleine dingetjes’, zegt Bo opgewekt tegen haar ongeïnteresseerde vriend.

„Ja heel leuk liefje”

„En wat doen we er dan in? Luchtjes?”

„Nee, aanstekers. Dat is top.”

Nu het officieel komkommertijd is, vermaak ik me met Echte Gooische Meisjes. Het blijkt een herhaling, maar herhaalde decadentie is ook decadentie. Weinig dingen zo aanstekelijk als toekijken hoe de happy few hun dagen slijten. In deze serie deelt een groep vriendinnen lief en leed. Onder leed scharen we: spierpijn van het waterskiën, twijfel over de nieuwe Cabrio en draken van katers.

„Nou op een gegeven moment dachten wij ook, als jij ons advies over die jurk niet wilt, nou dan….ja…”

Arme Paulien. Een hele dag voor niets met Lesley meegegaan naar Brussel. Dat moet een vreselijk gevoel zijn. Aanleiding om met een halve fles Piper Heidsieck achter je kiezen in je open dakje terug te scheuren naar Blaricum.

Nog meer glamour op Nederland 3 bij de finale van seizoen zes van hitserie Entourage. In Entourage draait het om opkomende Hollywoodster Vinnie Chase die op weg naar de top met drie vrienden Los Angeles onveilig maakt.

Entourage is dramady, een serie te licht voor een dramaserie, maar te serieus voor pure comedy. De personages maken wel ontwikkelingen door, maar echt pijnlijk wordt het nooit. Gelukkig maar, zorgeloosheid is troef. In de vijfentwintig vermakelijke minuten die een aflevering telt, worden de meeste conflicten opgelost. Verder zit de serie vol met cameo’s van beroemdheden die zichzelf spelen, waardoor de Hollywoodsetting natuurlijk aanvoelt.

Held is agent Ari Gold, een nu al legendarische rol van Jeremy Piven. Met zijn onbeheersbare woede en virtuoze scheldkanonnades, waarbij vooral zijn homoseksuele Aziatische assistent Lloyd het moet ontgelden, zorgt hij voor de zwartgallige noot die Entourage naar een hoger niveau tilt.

„Lloyd wil je het maken, of wil je shirts opvouwen in een Chinese Wasserette?!”

Het verschil tussen Hollywood en het Gooi? Glamour op z’n Hollands heeft iets treurigs. Een première in Tuschinski kan nog zo chic zijn, een paar uur later staat de ster van de avond in galakostuum bij de FEBO-muur. Toch schuilt juist daarin de kracht van de polderbewerking: in de ontluistering van de Nederlandse entertainmentindustrie.

Acteur Tygo Gernandt vertelde ooit dat er wel eens vrouwen bij hem aanbellen en hun borsten laten zien. Hij zei dat hij daar niet gelukkig van wordt.

Arme Tygo: hier geen huis met hoge hekken, half wulps Amsterdam weet je deurbel te vinden. Ding dong.

Schrijver en cabaretier Johan Fretz vervangt tv-recensent Hans Beerekamp tijdens diens vakantie.