Russen filmen crash Antonov-24 in de Siberische rivier Ob

Caption: The damaged AN-24 plane, owned by the Angara Airlines, is seen after a hard landing on the surface of the Ob river in Tomsk region in western Siberia July 11, 2011. The plane, which flew from Tomsk to Surgut, had 37 people onboard. At least seven were killed during the accident caused by an engine fire, according to local media. REUTERS/tv2.tomsk.ru/Handout (RUSSIA - Tags: TRANSPORT DISASTER IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. MANDATORY CREDIT
Caption: The damaged AN-24 plane, owned by the Angara Airlines, is seen after a hard landing on the surface of the Ob river in Tomsk region in western Siberia July 11, 2011. The plane, which flew from Tomsk to Surgut, had 37 people onboard. At least seven were killed during the accident caused by an engine fire, according to local media. REUTERS/tv2.tomsk.ru/Handout (RUSSIA - Tags: TRANSPORT DISASTER IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. MANDATORY CREDIT De Antonov die gisteren een noodlanding moest maken in de Siberische rivier Ob. Foto Reuters / tv2.tomsk.ru

De noodlanding van een Antonov-24 gisteren in een Siberische rivier is toevallig door omstanders gefilmd. Op de beelden is duidelijk te zien dat een van de motoren in brand staat.

Het vliegtuig vloog van de stad Tomsk naar Surgut, beide in Siberië. Bij de noodlanding brak het vliegtuig uit elkaar in de Ob-rivier. Daarbij kwamen vijf mensen om en raakten dertig mensen gewond. De beelden laten ook de reddingswerkzaamheden zien.

Vorige maand stortte ook al een vliegtuig neer in het noordwesten van Rusland, daarbij kwamen 45 mensen om. Dat was het ergste vliegtuigongeluk sinds de crash in april 2010 waarbij de Poolse president Lech Kaczynski en 95 andere hoogwaardigheidsbekleders om het leven kwamen.