Puree to go

In Singapore ontdekte ik het perfecte munching voedsel. Munching is eten tegen de trek veroorzaakt door een kater of blowen – een onstilbare honger naar makkelijk, vet voedsel.

Na een nacht Singapore Slings liep ik ’s ochtends bij de 7 Eleven (ook al zo’n geweldig concept dat je in Nederland bijna niet ziet) tegen een aardappelpureeautomaat aan. Ik gooide wat munten in de automaat en drukte op mash with gravy. De glazige substantie die de machine voortbracht, bestond uit instant (poeder)aardappelpuree met een goede laag jus. Klodders, klontjes en water mengde ik met de bijgeleverde plastic lepel tot iets wat heel in de verte inderdaad leek op aardappelpuree. Het zag er niet uit. De eerste hap benam me echter de adem: het was hemels! Heftig, vet, makkelijk en smakelijk. Het perfecte instantvoedsel.

Er waren meer smaken en meer machines door heel Singapore, dus de rest van mijn lange weekend daar heb ik alles uitgeprobeerd. Steeds opnieuw verbaasde ik me over de eenvoud van het product en de geweldige smaak. Daarbij vult het geweldig dus na één bakje ben je ook écht voldaan.

In Nederland en eigenlijk overal waar ik kom zoek ik al jaren vergeefs naar een vergelijkbare machine, mijn honger naar dit perfecte katervoedsel blijft voorlopig ongestild.

Nels Wichers

Heb je in het buitenland een ‘uitvinding’ gezien die we hier ook wel zouden kunnen gebruiken? Schrijf daar een stukje van maximaal 500 woorden over en stuur dat naar next@nrc.nl, liefst met foto.