Nog een paar leiders dood en dan is Al-Qaeda weg. Zou het?

395630 08: Saif Al-Adel, a suspected terrorist wanted in connection with the 1998 bombings of the United States Embassies Tanzania and Kenya, is shown in a photo released by the FBI October 10, 2001 in Washington, DC. President George W. Bush attended an event to announce the FBI's most wanted terrorists, during a visit to the Bureau. (Photo Courtesy of FBI/Getty Images)
395630 08: Saif Al-Adel, a suspected terrorist wanted in connection with the 1998 bombings of the United States Embassies Tanzania and Kenya, is shown in a photo released by the FBI October 10, 2001 in Washington, DC. President George W. Bush attended an event to announce the FBI's most wanted terrorists, during a visit to the Bureau. (Photo Courtesy of FBI/Getty Images) Getty Images

De Amerikaanse regering kraait victorie in de strijd tegen terreur. Het ooit zo gevreesde Al-Qaeda is op sterven (van tien à twintig leiders) na dood, zo zei de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta afgelopen weekend tijdens een bliksembezoek aan Afghanistan. Grootspraak of realisme?

Door Carolien Roelants en Wilmer Heck