Fiscus helpt telers

Door de EHEC-crisis blijven de opbrengsten bij veel tuinbouwbedrijven achter. De kosten blijven echter gewoon doorlopen.

Groentetelers die problemen hebben door de crisis rond de EHEC-bacterie krijgen hulp van de Belastingdienst. Dat heeft de fiscus afgesproken met een aantal landbouworganisaties, zo werd gisteren bekendgemaakt.

Door de EHEC-crisis blijven de opbrengsten bij veel bedrijven achter. De kosten lopen echter door. Hierdoor komen ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. De landbouworganisaties hebben hierover aan de bel getrokken.

De Belastingdienst komt ondernemers in de geplaagde tuinbouwsector nu tegemoet. Zo kunnen voorlopige belastingaanslagen op verzoek worden verlaagd. De fiscus belooft verder teruggaven versneld te behandelen. Daarnaast biedt de Belastingdienst aan uitstel van betaling te verlenen of een betalingsregeling te treffen indien dat nodig is. Met deze regelingen kunnen ondernemers de ruimte in hun geldkas tijdelijk vergroten. (Novum)