Opinie

Beleefd

Ik heb een boekwinkeltje op internet. Als een boek besteld wordt, krijg ik een mailtje en stuur ik het boek toe. Late betalers krijgen van mij een aanmaning. Er is er één die maar niet betaalt. Ik dreig met incasso, voor 14 euro natuurlijk een loos dreigement. Met de moed der wanhoop volhard ik grimmig

Ik heb een boekwinkeltje op internet. Als een boek besteld wordt, krijg ik een mailtje en stuur ik het boek toe. Late betalers krijgen van mij een aanmaning. Er is er één die maar niet betaalt. Ik dreig met incasso, voor 14 euro natuurlijk een loos dreigement. Met de moed der wanhoop volhard ik grimmig maar beleefd met maandelijks een herinneringsmailtje. Vandaag kreeg ik na een jaar antwoord. „Beste boekhandelaar, ik heb inmiddels mijn rekening kunnen betalen. Ik heb een auto-ongeluk gehad en in coma gelegen. Na het ontwaken heb ik tijd nodig gehad om te herstellen. Ik wil u mijn verontschuldiging aanbieden.”

Menno Hartman