Worden mensen nou gelukkig(er) van al die vakantie?

Minder dan de helft van de mensen (40 procent) geniet wel na van een vakantie en voelt zich daardoor na afloop iets gelukkiger, maar van lange duur is dat gevoel niet. Het effect duurt maximaal twee weken.

De overige 60 procent geniet helemaal niet na. Zodra zij weer thuis zijn, is het merendeel van de Nederlanders net zo gelukkig (of ongelukkig) als vóór de vakantie.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen zin om na zijn vakantie weer aan het werk te gaan. 10 procent van de beroepsbevolking heeft „totaal geen zin” om weer aan de slag te gaan en nog eens 36 procent heeft er „niet echt” zin in.

Thuisblijven dan maar? Ook weer niet. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat 95 procent van de Nederlanders zich óp vakantie gelukkiger voelt dan thuis. Slechts een enkeling zit op vakantie slechter in zijn vel.