Wielerploegen willen minder auto’s in Tour

In de negende etappe rijdt een auto van de Franse televisie Flecha aan, die Hoogerland in zijn val meeneemt.

De wielerploegen gaan een verzoek indienen om het aantal auto’s en motoren in de Tour de France minimaal te halveren. Dat liet ploegleider Daan Luijkx van Vacansoleil tijdens de rustdag weten, meldt persbureau Novum.

Aanleiding is het incident met een een auto van de Franse televisie in de etappe van gisteren, waardoor Johnny Hoogerland van Vacansoleil en Juan Antonio Flecha zwaar ten val kwamen. Beide renners maakten op dat moment deel uit van de kopgroep.

Aan juridische stappen tegen de Franse televisie of de bestuurder van de auto denkt Luijkx voorlopig nog niet. Volgens de ploegleider ligt de prioriteit nu bij het verdedigen van de bergtrui van Hoogerland: “De Tourorganisatie ASO en de Franse televisie hebben direct hun excuses aangeboden en dat is voor ons heel belangrijk. We richten ons nu eerst op het sportieve.” Hoogerland zal morgen ondanks zijn verwondingen gewoon van start gaan.

Onderzoek

In Frankrijk is het Openbaar Ministerie inmiddels een vooronderzoek gestart naar het incident, meldt Omroep Brabant. Onderzocht zal worden wie verantwoordelijk is voor het ongeluk.

Beelden van de val van Flecha en Hoogerland

http://www.youtube.com/watch?v=lZWfKlnOxoE&feature=player_embedded