Opinie

Werelds pretpark

We maken een wandeling door een weelderig regenwoud aan de Canadese westkust. Om de kwetsbare vegetatie te beschermen is er een zwevend pad aangelegd. We lopen over hardhouten vlonders en verbazen ons over de eeuwenoude ceders en sparren en de dikke muur van varens, mossen en bessenstruiken. Waterdruppels schitteren als parels op ontelbare kleuren groen.

We maken een wandeling door een weelderig regenwoud aan de Canadese westkust. Om de kwetsbare vegetatie te beschermen is er een zwevend pad aangelegd. We lopen over hardhouten vlonders en verbazen ons over de eeuwenoude ceders en sparren en de dikke muur van varens, mossen en bessenstruiken. Waterdruppels schitteren als parels op ontelbare kleuren groen.

Over de vlonders komt een echtpaar onze kant uitgelopen. Omdat het pad smal is, wachten wij onderaan een trap. Tijdens het passeren draait zij zich om en zegt in vloeiend Amsterdams: „Net de Efteling.”

Olav Straus