Weer arrestaties in omkoopschandaal Turks voetbal

Fenerbahce players and team members celebrate with the Turkish Super League trophy during a ceremony at the Sukru Saracoglu stadium in Istanbul May 23, 2011. Fenerbahce won its 18th Turkish league title on Sunday. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: SPORT SOCCER)
Fenerbahce players and team members celebrate with the Turkish Super League trophy during a ceremony at the Sukru Saracoglu stadium in Istanbul May 23, 2011. Fenerbahce won its 18th Turkish league title on Sunday. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: SPORT SOCCER) Het kampioensteam van Fenerbahçe in mei, na het behalen van het kampioenschap in de Turkse competitie. Foto Reuters / Murad Sezer

De voormalige voorzitter van de Turkse voetbalbond is vandaag opgepakt, in een zaak rond het verkopen van wedstrijden. Ook de voorzitter van de Turkse club Trabzonspor, een keeper en een voormalig bestuurslid van de club Ankaragucu en een ander voormalig lid van de Turkse voetbalbond zijn gearresteerd, meldt persbureau Reuters. Gisteren werd ook al de voorzitter van Fenerbahçe gearresteerd.

In totaal werden vandaag 22 mensen opgepakt. Justitie in Turkije zou bewijs hebben dat 19 wedstrijden in de eerste en tweede divisie verkocht zijn.

De zaak breidt zich met de nieuwe arrestaties verder uit. Vorige week vond een eerste golf van arrestaties plaats: ongeveer vijftig personen, onder wie spelers, trainers en bestuursleden van clubs werden gearresteerd.

Met nog minder dan een maand te gaan voor de start van het nieuwe seizoen in Turkije houdt de Turkse bond zich op dit moment bezig met de vraag of er maatregelen genomen moeten worden tegen landskampioen Fenerbahçe. De zaak zou ertoe kunnen leiden dat de club de titel kwijtraakt. Vrijdag moet de bond aan de UEFA doorgegeven welke clubs er aan de Europese toernooien zullen meedoen, dan moet er een beslissing genomen zijn.

Supporters van Fenerbahçe gingen de straat op nadat bekend geworden was dat de voorzitter van de club opgepakt is. Ook supporters van Trabzonspor gingen de straat op. Hun club werd vorig jaar nipt tweede en zij eisen nu dat Trabzonspor de titel krijgt.