voetbalnieuws

Zweden heeft de halve finales van het WK voor vrouwen bereikt door een 3-1 zege op Australië. Na ruim een kwartier stond Zweden al op 2-0. De treffers kwamen van Sjogran, op aangeven van Schelin, en van Dahlkvist. Zweden staat voor de derde keer in de halve finales en komt daarin uit tegen Japan, dat zaterdag Duitsland uitschakelde.

Net als gastland Argentinië is ook titelfavoriet Brazilië de Copa America begonnen met twee gelijke spelen. Na de 0-0 tegen Venezuela kwam de ploeg van bondscoach Menezes niet verder dan 2-2 tegen Paraguay. Pas in de negentigste minuut schoot invaller Fred de 2-2 binnen.

Transfers: Gianni Zuiverloon stapt over naar Real Mallorca. De oud-speler van SC Heerenveen en Feyenoord onderging met succes een medische keuring bij de club uit de Primera Division en tekende een contract voor drie jaar. Zuiverloon had zijn contract bij West Bromwich Albion zelf afgekocht. Rogier Molhoek zet zijn loopbaan voort bij VVV-Venlo. De 29-jarige middenvelder, die een aflopend contract bij Vitesse had, heeft voor één seizoen getekend bij de Limburgse club. Middenvelder Johan Martensson staat op het punt een contract te tekenen bij FC Utrecht. Mats Persson, technisch directeur van GAIS (Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap), zegt dat hij een officieel verzoek heeft gekregen van FC Utrecht om de transfer rond te maken.

Afgelopen weekeinde speelde een aantal eredivisieclubs weer een oefenwedstrijd. Ajax heeft zaterdag het oefenduel tegen FC Emmen nipt gewonnen met 1-0. André Ooijer maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt in een uitverkocht stadion. De spelers van Vitesse beklonken het officieuze debuut van hun trainer John van den Brom zaterdag met een 14-0 overwinning op de Arnhemse Boys. Het Georgische talent Giorgi Chanturia scoorde vier keer. FC Utrecht heeft zaterdag in Hoenderloo een oefenwedstrijd tegen Lierse SK met 2-1 verloren. Ismo Vorstermans kreeg een rode kaart. Feyenoord won met 4-1 van Vitesse Delft. Bart Schenkeveld maakte zijn rentree na een jaar blessureleed. En ook Roda JC was productief met een 9-1 zege op SV Heerlen.

De 37-jarige Fabio Cannavaro, de enige verdediger die ooit door de FIFA tot Speler van het Jaar werd gekozen, heeft een knieblessure die voetballen onmogelijk maakt. De Italiaanse international zet een punt achter zijn loopbaan.