Vijf kinderen onder zeven doden bij vliegtuigcrash Alabama

Bij de crash van hun vliegtuigje is gisteravond in het westen van de Amerikaanse staat Alabama een complete familie van zeven om het leven gekomen. Naast de ouders vonden vijf kinderen bij het dramatische ongeval de dood.

Het ongeluk vond even na half zeven ‘s avonds lokale tijd plaats in de buurt van het vliegveld van de stad Demopolis (kaart). Het vliegtuigje werd echter pas na twee uur ‘s nachts gevonden. Niemand van de zeven inzittenden heeft de crash dus overleefd.

Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden waren alle leden van de familie al langere tijd overleden. Het vliegtuigje was immers volledig uitgebrand en de gezichten van de slachtoffers waren niet meer te herkennen. De lokale autoriteiten schatten dat de overleden kinderen tussen de twee en elf jaar oud waren.

Het incident van gisteravond is tot nu toe het meest dodelijke vliegtuigongeval in de Verenigde Staten van het jaar. In maart kwamen vijf mensen om het leven toen een klein vliegtuig crashte bij het Long Beach Airport in California.