Video: een jaar wachten op Europa’s grootste muzikale speeltuin

North Sea Jazz zit er op. Weer een jaar wachten op het uitbreken een van de grootste muzikale speeltuinen van Europa. Hoogtepunten waren er ook dit jaar zat. Legendes die scanderingen waarmaakten, en ruwe diamanten, gepolijst in de ontdekking van gretig publiek.

North Sea Jazz zit er op. Weer een jaar wachten op het uitbreken van een van de grootste muzikale speeltuinen van Europa. Hoogtepunten waren er ook dit jaar zat. Legendes die scanderingen waarmaakten, en ruwe diamanten, gepolijst in de ontdekking van gretig publiek.

Wie waren die goudzoekers, oerfans en toevallige passanten die zorg droegen voor een encore? Ze liepen warm voor galmhallen, knielden in poptempels, lagen in loungepositie en hingen in donkere kroegen. Met zo veel in één zoetgevooisd Ahoy, bespot door regen en omarmd door zon. Helden en volgelingen, bejaarden en pubers, nieuwe inzichten en gevallen geloven.

Een blik op de bezoekers, met hier en daar de nachtwerkers van nrc.nl/northseajazz. Tot volgend jaar!

Beeld en montage: Bram Janssen
Geluid en tekst: Peter van der Ploeg
Muziek: Jonathan Jeremiah (Live in het NRC Café, North Sea Jazz 2011)