Zelfmoord verdachte bij succesvolle bevrijding gijzelaar

Bij een inval in Den Haag in verband met een gijzeling heeft een verdachte afgelopen nacht zelfmoord gepleegd met een vuurwapen. De gijzelaar, een 57-jarige vrouw, werd bij de inval bevrijd en is ongedeerd.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag ontvoerd. Door een uitgebreid onderzoek werd achterhaald dat ze “in het midden van het land” was, waarna arrestatieteams haar hebben bevrijd, zo meldde de Amsterdamse politie vanochtend aan persbureau Novum.

Rond 00.30 uur maakte de politie met arrestatieteams een einde aan de gijzeling. Daarbij werd één verdachte aangehouden. Bij een andere inval in een woning in Den Haag werden nog eens twee verdachten aangehouden. Bij deze inval schoot een verdachte zichzelf dood. De politie vond twee vuurwapens.

De rijksrecherche onderzoekt dit voorval. De gegijzelde vrouw is niet gewond geraakt. De achtergronden bij de gijzeling zouden in het criminele milieu liggen. De vrouw is geen bekende van de politie. De woordvoerder wilde geruchten dat ze wordt genoemd in de zaak-Holleeder niet bevestigen of ontkennen.