‘Ruim honderd doden aan boord gezonken cruiseschip Wolga’

Relatives arrive at a camp set up by Russia's Emergencies Ministry for victims of a ferry sinking near the village of Kamskoe Ustie, around 130 km south of Kazan, Tatarstan's main city located 800 km east of Moscow on July 11, 2011. Russian divers scoured the murky Volga River as hopes dwindled of finding more than 100 people -- many of them children -- whose Soviet-era cruise ship went down in a heavy storm. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA
Relatives arrive at a camp set up by Russia's Emergencies Ministry for victims of a ferry sinking near the village of Kamskoe Ustie, around 130 km south of Kazan, Tatarstan's main city located 800 km east of Moscow on July 11, 2011. Russian divers scoured the murky Volga River as hopes dwindled of finding more than 100 people -- many of them children -- whose Soviet-era cruise ship went down in a heavy storm. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA Familieleden van vermiste opvarenden bij de noodopvang 130 kilometer ten zuiden van Kazan. Foto AFP/Natalia Kolesnikova

Ongeveer 110 lijken zouden zich bevinden op het gisteren gezonken cruiseschip op de Wolga, zo’n 100 kilometer ten zuiden van de Tartaarse stad Kazan in Rusland. Dat hebben reddingswerkers gemeld aan het Russische persbureau Interfax.

Update 13.05 41 lichamen zijn inmiddels geborgen, meldt persbureau Interfax rond het middaguur. Drie betroffen de lichamen van kinderen.

Het officiële dodental is 9, en zijn er ruim 90 mensen vermist. Hun overlevingskansen zijn minimaal, omdat de Wolga op het punt van de schipbreuk breed is en bovendien gisteren erg onrustig. Onder de opvarenden die nog vermist worden zouden 30 kinderen zijn.

Het cruiseschip MS Bulgaria verging gisteren met meer dan honderdtachtig opvarenden in de rivier Wolga in West-Rusland. Volgens Russische reddingswerkers heeft een passerend schip zo’n 75 mensen kunnen redden uit het water, meldt persbureau Reuters.