Paraderen op platforms

Wie? Nadia Zouaoui (26, 1.75m, rechts), visual merchandiser bij Mexx en Chantal Pesulima (28, 1.69m), product presentation bij Nike en freelance stylistWaar? Hannekes Boom, AmsterdamWat? Platform-pumpsHoe duur? 89,95 euro (H&M online) en 27 euro (www.nelly.com)

Chantal: „Kan je daar op lopen!” Nadia: „Ja joh, ze lopen heerlijk. Komt door dat plateau aan de voorkant. Het zijn net sportschoenen, ik heb ze al de hele middag aan. Ik draag altijd hoge hakken, vanaf mijn zestiende al. Het is beter voor je houding, je loopt mooier. Je voelt je gewoon sexyer. Nee, ik ben nog nooit gestruikeld.”

Chantal: „Voor mij is het wel iets van de laatste tijd. Ik werk bij Nike, dus doordeweeks draag ik sowieso sneakers. Hakken bewaar ik voor het weekend. Dit zijn wedges (sleehakken). De hak is 13 centimeter hoog, maar door het stuk onder de teen is het hoogteverschil maar 8 centimeter. Ik heb ook wel hakken die 12 centimeter zijn.”

Nadia: „Ik heb nog wel hogere. Mijn zwarte plateaus zijn 16 centimeter denk ik.”

Chantal: „Deze heb ik vier dagen geleden in de uitverkoop gekocht. Ik koop amper design. Als styliste is het heel belangrijk om vaak te kunnen wisselen. Het is leuk om mooie spullen te kopen, maar je bent er gewoon snel op uit gekeken.”

Rolinde Hoorntje