Palin: ik denk nog steeds na over kandidaatstelling

Palin begin juni op een politieke bijeenkomst in New Hampshire. AP / Charles Krupa

De eventuele kandidaatstelling van Sarah Palin houdt de Republikeinen al maanden bezig. In een gisteren gepubliceerd interview met Newsweek zegt Palin dat ze er nog steeds over denkt om volgend jaar de strijd met Obama aan te gaan.

Palin zegt in het interview dat haar beslissing om zich wel of niet kandidaat te stellen volledig afhangt van haar familie. Haar dochter Bristol wil volgens de ex-gouverneur van Alaska graag dat Palin de strijd met het Republikeinse ticket aangaat, maar ze twijfelt nog. “Als mijn familie simpelweg zou zeggen ‘Alsjeblieft mam, doe dit niet’, dan zou dat voor mij de doorslag geven, want je moet het met je familie doen.”

Hoewel Palin de twijfel over haar kandidatuur laat bestaan, zegt ze dat de Amerikaanse bevolking “wanhopig” wacht op positieve veranderingen in het land. Ze zegt dat zij heus niet de enige is die deze verandering zou kunnen brengen, maar heeft wel zelfvertrouwen. “Ik geloof dat ik kan winnen”, aldus Palin.

Dat de race om het Republikeinse ticket deze keer laat op gang is gekomen, maakt volgens Palin niet uit. Ze voorspelt dat de strijd om de kandidatuur nog maanden in beweging zal zijn:

“Gelukkig is het veld nog niet compleet. Ik denk dat er meer krachtig debat moet plaatsvinden en dat er een groter scala aan kandidaten nodig is. En er is nog tijd. We hebben nog maanden te gaan, dus meer mensen kunnen nog in de race stappen en hun posities articuleren.”

Palin spreekt zich in het interview met Newsweek uit tegen het ophogen van het schuldenplafond, waarover de regering-Obama met de Republikeinen onderhandelt om de Amerikaanse overheidsuitgaven te kunnen blijven financieren. De politica uit Alaska liet zich ten slotte ook nog uitgebreid door Newsweek op de foto zetten.