Man zou hebben geweten van moordplan Tristan

Een man wordt in verband met de schietpartij op 9 april in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn vervolgd. Hij wordt ervan verdacht op de hoogte te zijn geweest van het plan van Tristan van der V. om zichzelf en mogelijk anderen om het leven te brengen, zo meldt de NOS. Omdat de man dit niet heeft gemeld bij de politie, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Volgens de NOS gaat het om een vriend van de 24-jarige Van der V., die in april in het winkelcentrum zes mensen doodschoot voordat hij een einde aan zijn eigen leven maakte. De NOS meldt ook dat de politie Van der V. mogelijk geen wapenvergunning had mogen geven. Tijdens een persconferentie maakt het Openbaar Ministerie vandaag meer bekend over dit deel van het onderzoek. (Novum)