Komkommernieuws

Man vergeet vrouw

Rotterdam. - Na een nachtelijke plaspauze is een man zijn vrouw, die ook nodig moest, vergeten weer mee te nemen in de auto. Om drie uur ’s nachts zat de vrouw bij het Franse dorp Saint-Loup gehurkt in de berm toen haar man alweer plankgas naar huis spurtte. Ze had geen telefoon bij zich en liep terug naar Saint-Loup, waar ze bij een huis aanklopte en haar echtgenoot belde. Die was zo aardig haar om halfzes alsnog op te pikken. (Parool.nl)

Twee dode insecten per tien kilomer

rotterdam. - Een Nederlandse kentekenplaat plet iedere tien kilometer twee insecten. Jaarlijks worden in Nederland zestienhonderd miljard insecten geplet door de voorkant van auto’s. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van de Wageningen Universiteit. Om de insectendichtheid in Nederland te meten, riep de universiteit automobilisten op het aantal geplette vliegjes op hun nummerbord te tellen. Op splashteller.nl konden ze doorgeven wat hun ‘score’ was. De onderzoekers kozen voor de kentekenplaat omdat die bij iedereen even groot is. De slachtofferaantallen voor alle voorzijden samen werden berekend vanuit de wetenschap dat de voorkant van een auto zeker veertig keer zo groot is als de oppervlakte van de nummerplaat. Bovendien is bekend dat alle auto’s in Nederland samen jaarlijks zo’n tweehonderd miljard kilometer afleggen. (Novum)

Supermarkt ontruimd om giftige spin

Rotterdam. - Een giftige spin heeft in het Duitse Saarland de evacuatie van een megasupermarkt veroorzaakt. Nadat een werknemer het beestje zaterdag uit een fruitdoos zag kruipen, besloot de directie het gebouw in Bexbach te ontruimen. Politie, brandweer en dierenbescherming kamden meteen het 5.000 m² grote warenhuis uit. Gisteren was het beestje nog niet gevonden. Experts vermoeden dat het een bananenspin (phoneutria) is, een zeer giftige soort uit Centraal- en Zuid-Amerika die op bananenplantages leeft. (AD.nl)