ING vergroot belang CSM

Bank en verzekeraar ING heeft zijn belang in CSM, een van de grootste leveranciers van bakkerijproducten, verhoogd tot 10,6 procent. Dat blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft). De vorige melding van een ING-belang in CSM dateert van 30 juli 2009. Toen werd een cijfer van 5,4 procent gepubliceerd.

CSM verraste vorige dinsdag met een winstwaarschuwing. De winst van het bedrijf staat onder druk door de aanhoudende stijging van prijzen voor grondstoffen. Het concern uit Diemen meldde dat de winst in het eerste halfjaar een kwart lager zal uitkomen dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Het aandeel daalde daarop met 7,45 procent. De Autoriteit Financiële Markten opende een feitenonderzoek naar mogelijk marktmisbruik met CSM-aandelen, omdat er voorafgaand aan de winstwaarschuwing opmerkelijke transacties zijn waargenomen. Novum)