Hoorzitting Strauss-Kahn uitgesteld tot augustus - advocaten hopen op ‘afstel’

Caption: (FILES) In this dated May 19, 2011 filed photo shows former IMF head Dominique Strauss-Kahn sits during his bail hearing at State Supreme Court, in New York. Former IMF chief Dominique Strauss-Kahn was seen entering an elevator at 1:20 am with an unknown woman the night before he allegedly tried to rape a hotel maid, the New York Times reported on July 8, 2011. It cited a law enforcement official as saying that video cameras picked up the two of them boarding the elevator. The official told the Times the woman was identified and located but declined to speak with investigators. The Times also reported that two hotel workers told investigators that Strauss-Kahn had invited them to his suite the same night, and that they had separately declined. AFP PHOTO / POOL / Richard Drew
Caption: (FILES) In this dated May 19, 2011 filed photo shows former IMF head Dominique Strauss-Kahn sits during his bail hearing at State Supreme Court, in New York. Former IMF chief Dominique Strauss-Kahn was seen entering an elevator at 1:20 am with an unknown woman the night before he allegedly tried to rape a hotel maid, the New York Times reported on July 8, 2011. It cited a law enforcement official as saying that video cameras picked up the two of them boarding the elevator. The official told the Times the woman was identified and located but declined to speak with investigators. The Times also reported that two hotel workers told investigators that Strauss-Kahn had invited them to his suite the same night, and that they had separately declined. AFP PHOTO / POOL / Richard Drew Dominique Strauss-Kahn in de rechtbank in New York op 19 mei. Foto AFP / Richard Drew

De volgende hoorzitting van Dominique Strauss-Kahn, die oorspronkelijk gepland stond voor 18 juli is uitgesteld tot 1 augustus.

Dat hebben de advocaten van de voormalig IMF-topman vanavond in een verklaring laten weten. Zij hopen dat de officier van justitie afziet van het strafrechtelijke onderzoek tegen de van aanranding beschuldigde Strauss-Kahn, meldt persbureau AFP.

De aanklagers hebben in een reactie gemeld dat het onderzoek naar de Fransman nog altijd loopt en dat er nog geen besluit genomen is om het strafrechtelijk onderzoek stop te zetten.