En dit gebeurde nog in het weekend

Bij een poging tot beroving in het Brabantse Grave zaterdagavond hebben twee meisjes een 76-jarige blinde man vastgepakt en een sigarettenpeuk in zijn gezicht uitgedrukt. De man was onderweg naar de kerk toen twee meisjes van ongeveer 15 jaar hem de weg vroegen. Al snel pakten ze hem vast en probeerden met geweld zijn tas af te pakken. De man wist die vast te houden, waarna de meisjes een peuk in zijn gezicht uitdrukten. Toen een auto stopte, vluchtten zij weg. Eén van hen is gisteren opgepakt, het andere meisje werd vanochtend nog gezocht. (Novum)

Bij een botsing tussen twee taxi’s in het Drentse dorp Erica zijn zaterdagnacht zeven gewonden gevallen. Een 61-jarige Duitse taxibestuurder gaf volgens de politie geen voorrang aan een taxibusje dat werd bestuurd door een 36-jarige man uit Emmen. In het busje zaten verder nog twee 16-jarige meisjes en drie jongemannen van 22 en 21 jaar. Het is niet bekend hoe de Duitser eraan toe is. De verwondingen van de overige slachtoffers lijken mee te vallen, aldus de politie. (Novum)