Duitsland uitgeschakeld door Japan

Het Duitse vrouwenvoetbalteam is er in eigen land niet in geslaagd de halve finale van het WK te bereiken. De titelverdediger ging in Wolfsburg na verlenging met 1-0 onderuit tegen Japan.

Karina Maruyama maakte in de 108e minuut het enige doelpunt, waardoor het Aziatische land in de volgende ronde Zweden of Australië treft. Tweevoudig wereldkampioen Duitsland was als gastland automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi.

Frankrijk schaarde zich voor het eerst in de historie bij de laatste vier. De Fransen waren in de strafschoppenserie te sterk voor Engeland. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het nog 1-1, maar de Françaises waren met 4-3 iets beter op schot vanaf elf meter.

In de halve eindstrijd van het toernooi is Brazilië of de Verenigde Staten de volgende tegenstander. (Novum)