Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Belastingdienst komt door EHEC-crisis getroffen telers tegemoet

Groentetelers die problemen hebben door de crisis rond EHEC-bacterie krijgen hulp van de Belastingdienst. Dat heeft de fiscus afgesproken met een aantal landbouworganisaties.

Door de EHEC-crisis blijven de opbrengsten bij veel bedrijven achter, maar de kosten lopen door. Hierdoor komen ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. De landbouworganisaties hebben hierover aan de bel getrokken.

De Belastingdienst komt ondernemers in de geplaagde tuinbouwsector nu tegemoet, zo meldt persbureau Novum. Voorlopige belastingaanslagen kunnen op verzoek worden verlaagd. De fiscus belooft verder teruggaven versneld te behandelen. Tot slot biedt de belastingdienst aan uitstel van betaling te verlenen of een betalingsregeling te treffen indien dat nodig is. Met deze regelingen kunnen ondernemers de ruimte in hun geldkas tijdelijk vergroten.