5 redenen om tv te kijken

1 RTL 5 I

Modern Family

RTL 5, 20.00-20.30 u.

Deze Amerikaanse televisieserie begon in 2009 en is sinds vorig jaar op de Nederlandse televisie te zien. De serie werd in de Verenigde Staten uitgeroepen tot beste nieuwe sitcom van het seizoen. Alles draait om drie gezinnen die samen één grote familie vormen. Bekendste acteur is Ed O'Neill (Al Bundy in Married with Children). Er zitten zeker grappige stukjes in. Alleen jammer dat er altijd (op z’n Amerikaans) een moraal in het verhaal zit. En dat komt meestal neer op: familie is belangrijk.

2 RTL 5 II

Dating in the dark

RTL 5, 20.30-21.30 u.

Zes vrijgezelle heren en dames wonen gescheiden onder één dak. De mannen en vrouwen leren elkaar kennen in een donkere kamer. Het idee: zo leer je elkaar écht kennen en ga je niet op uiterlijk af. Het concept werkt uiteraard niet. Want als de deelnemers elkaar aan het einde van de rit mogen zien, blijkt die aardige man toch wel een hele grote neus te hebben. En is die charmante vrouw toch wat te dik.

3 RTL 5 III

Blush

RTL 5, 21.30-22.25 u.

Veel programma’s draaien om een competitie. Wie is de beste modeontwerper? Wie is de beste zanger? Wie is de beste danser? Aan dit rijtje kunnen we nu toevoegen: Wie is de beste make-up artist? Negen deelnemers met mascara en oogschaduw in de hand strijden in Blush om de hoofdprijs: 100.000 dollar en een contract bij make-upmerk Max Factor.

4 RTL 5 IV

You’re cut off

RTL 5, 22.25- 23.20 u.

In realityshow You’re cut off draait het om hulpeloze rijke meisjes – inmiddels ook een bekend fenomeen op tv. De verwende Amerikaanse vrouwen zijn door hun families naar een ontwenningskamp gestuurd waar ze acht weken moeten afkicken van hun luxeleventje. Dus geen koks, valet parking en creditcards. Dat leidt tot stampvoetende meisjes die elkaar regelmatig voorvan alles uitmaken en elkaar in de haren vliegen.

5 RTL 5 V

Echte Gooische meisjes

RTL 5, 23.30- 00.00 u.

En ja, we blijven nog even in de categorie ‘verwende meisjes’. Maar dan in Nederland, in het Gooi (natuurlijk). We zien hoe de jonge vrouwen naar de schoonheidsspecialist gaan (en praten over of ze hun anus moeten bleken). We zien hoe hun hondjes gemasseerd worden en graag mee-eten met hapjes van de traiteur.