Twee Chinezen na week levend uit ingestorte mijn gehaald

Twee mijnwerkers zijn na een week levend uit een mijn in China gehaald. Vorig weekend werden 21 arbeiders in Guangxi Zhuang toen een kolenmijn instortte. Acht van hen zijn inmiddels overleden, elf zitten nog steeds vast.

Volgens het staatspersbureau Xinhua zijn de twee mijnwerkers vanochtend vroeg na ruim zeven dagen bevrijd. Reddingswerkers zouden hun gereedschappen en blote handen hebben gebruikt om door het puin en slib te komen.

Sinds woensdag zitten 28 mijnwekers in de provincie Shandong vast nadat er brand uitbrak in een kolenmijn. Vorig weekend kwam een andere mijn in de provincie Guizhou onder water te staan waardoor 21 mijnwerkers vast kwamen te zitten. De mijnen in China behoren tot de gevaarlijkste ter wereld. Jaarlijks komen duizenden mijnwerkers om bij ongelukken, meldt persbureau AP.