Tientallen vermisten en dode na zinken boot in Russische rivier

Op de rivier Wolga in West-Rusland is vandaag een passagiersboot met 173 opvarenden gezonken. Twee lichamen zijn geborgen, Hoeveel mensen precies vermist worden is nog onduidelijk.

Reuters meldt dat de boot in de regio van Tatarstan, zo’n 750 kilometer ten oosten van Moskou, zonk rond tien uur vanochtend. De oorzaak is nog onbekend. Van de opvarenden waren er 33 personeel en 140 passagier. De Wolga is met ruim 3.500 kilometer de langste rivier van Europa.

Persbureau AP citeert een woordvoerder van het ministerie van noodgevallen die zegt dat er 61 vermisten zijn en één dode is geborgen. De andere passagiers zouden zijn opgepikt door een passerende boot. Ook persbureau AFP spreekt van een dode, maar meldt dat er zeker 88 mensen nog vermist worden in het water van de Wolga.

Het dubbeldekkerschip, de Tsjechië gebouwde Bulgaria, behoort toe aan een plaatselijk reisbureau en is volgens AP geschikt voor 140 passagiers. De boot was op weg van Bulgar naar de regionale hoofdstad Kazan.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers