Morgen spoedberaad EU over mogelijke uitbreiding schuldencrisis naar Italië

Europees president Herman Van Rompuy roept morgen hoge Europese functionarissen bijeen voor een spoedberaad over een mogelijke uitbreiding van de schuldencrisis naar Italië.

Van Rompuy ontmoet volgens persbureau Reuters morgenochtend de directeur van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de eurozone Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso en eurocommissaris Olli Rehn.

Aanleiding voor het spoedberaad is de verkoop van Italiaanse aandelen op de beurzen, die vrijdag toenam. Dit zorgde voor angst dat Italië, dat naar verhouding de grootste staatsschuld heeft ten opzichte van zijn economie na Griekenland mogelijk het volgende zorgenkindje wordt in de eurozone.

    • Hans Klis