Luis León Sánchez wint dramatische negende etappe Tour

Caption: Stage winner, Spain's Luis-Leon Sanchez celebrates on the finish line as he wins ahead of France's Thomas Voeckler (R) at the end of the 208 km and ninth stage of the 2011 Tour de France cycling race run between Issoire and Saint-Flour, center rance, on July 10, 2011. AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Winnaar van de negende etappe van de Tour de France Luis-Leon Sanchez. Foto AFP / Pascal Pavani

Luis León Sánchez heeft vanmiddag de negende etappe van de Tour de France gewonnen.

Fransman Thomas Voeckler werd tweede en is daarmee de nieuwe geletruidrager. Landgenoot Sandy Casar werd derde in de 208 kilometer lange etappe van Issoire naar Saint-Floure (kaart).

Het peloton kwam met een achterstand van 3.59 minuten aan, waardoor Voeckler de gele trui overneemt van Thor Hushovd. De Noor verloor bijna zeven minuten.

De rit van vandaag werd geplaagd door ongelukken. Moesten eerder Kazach Alexandre Vinokourov en de Belg Jurgen Van den Broeck afstappen na een botsing, werden ook Spanjaard Juan Antonio Flecha en Nederlander Johnny Hoogerland op 37 kilometer van de finish aangereden door een volgauto van de organisatie.

De Nederlander Johnny Hoogerland na zijn aanrijding tijdens de negende etappe van de Tour de France. Foto AFP / Lionel BonaventureDe Nederlander Johnny Hoogerland na zijn aanrijding tijdens de negende etappe van de Tour de France. Foto AFP / Lionel Bonaventure

Volg ook de dagelijkse tourcolumn van Peter Zantingh.

    • Hans Klis