Laatste editie News of the World vooral volgens vertrouwde formule

De oplage van de laatste uitgave is flink opgeschroefd, naar vijf miljoen. Verwacht wordt dat veel lezers de krant als collector’s item gaan kopen. Op eBay heeft iemand de laatste editie alvast ter veiling aangeboden. Foto Reuters / Paul Hackett

De nieuwe vlam van Prince Harry, het nieuwe huis van Katy Perry, bikini’s, beroemdheden in bikini’s, een beetje Gaddafi, seksslavinnen uit Bulgarije en vooral veel sport, want daar blonk News of the World toch in uit. De laatste editie van de reeds beruchte krant brengt gewoon wat de lezer gewend is, plus wat borstklopperij.

“We recorded history and we’ve made history”, beweert de krant vanochtend in haar allerlaatste editie nu het veelbesproken afluisterschandaal de tabloid haar de kop kost. In een redactioneel wordt gepleit voor persvrijheid en tegen inmenging van de overheid.

Voordat de krant overgaat tot de orde van de dag, zoals het WK voetbal voor vrouwen waarin Engeland gisteravond na penalty’s werd uitgeschakeld, worden nog wat succesverhalen aangehaald. Het gaat dan vooral over die keren dat News of the World succesvol was in het identificeren van gespuis en zware criminelen.

Na aandacht voor William en Kate in Amerika en bovengenoemde onderwerpen worden de lezers ten slotte emotioneel bedankt:

But most of all, on this historic day, after 8,674 editions we’ll miss YOU, our 7.5 million readers.

You’ve been our life. We’ve made you laugh, made you cry, made your jaw drop in amazement, informed you, enthralled you and enraged you.

You have been our family, and for years we have been yours, visiting every weekend.

Thank you for your support. We’ll miss you more than words can express.

Farewell.