Kans op overlevenden ongeluk cruiseboot Wolga ‘erg klein’

Caption: A survivor (R) from the Bulgaria tourist boat, which sank on the Volga river, wraps herself with a blanket while talking on the phone after the arrival at the port of Kazan July 10, 2011. Nearly one hundred people remained missing after a tourist boat sank in a broad stretch of Russia's Volga river on Sunday, killing at least one person, emergency services officials said. REUTERS/Roman Kruchinin (RUSSIA - Tags: DISASTER) Deze vrouw werd uit de Wolga gered. Reuters / Roman Kruchinin

De kans dat de ruim honderd vermisten van de cruiseboot die vanmiddag in de Russische rivier de Wolga zonk nog gered worden is ‘erg klein’.

Dat heeft een woordvoerder van de Russische regering laten weten, meldt persbureau Reuters. Van de 182 opvarenden werden er 75 mensen door een passerend schip uit het water gered.

Luxevaarten in de Wolga zijn populair bij Russen en buitenlandse toeristen. Het cruiseschip was onderweg naar de stad Kazan, 800 kilometer ten oosten van Moskou, waarna het om onduidelijke redenen zonk in het twintig meter diepe water. Het dubbeldekkerschip werd in 1955 gebouwd in Tsjecho-Slowakije, is eigendom van een plaatselijk reisbureau en was volgens persbureau AP geschikt voor maar 140 passagiers.


Grotere kaart weergeven