Drie NAVO-militairen gedood op onrustige zondag in Afghanistan

Een Amerikaanse Chinook-helikopter speurt naar Talibaan-manschappen terwijl het militairen over het oostelijke deel van Afghanistan vervoerd. Foto AFP / Ted Aljibe

Bij een serie van aanvallen in Afghanistan zijn vanochtend drie NAVO-militairen omgebracht. Hierdoor komt het aantal doden deze maand aan de kant van de coalitie, waaraan ook Nederland deelneemt, op vijftien. De nationaliteiten van de overledenen zijn nog niet bekendgemaakt.

Twee NAVO-lieden kwamen om bij een bomaanslag door militanten in het zuiden van Afghanistan. Een derde werd gedood bij een soortgelijke aanval in het oosten. Dit jaar zijn tot nu toe 286 NAVO-militairen gedood tijdens de missie in Afghanistan.

In Kandahar werden drie politieagenten gedood door een bermbom en in het district Badghis kwam een ambtenaar van de plaatselijke overheid om het leven bij een bomaanslag. Er was ook een succesje in de strijd tegen terrorisme. Bij een langdurig vuurgevecht met de Talibaan in de oostelijke provincie Ghazni werden vier miltanten gedood door Afghaanse troepen.