Derde dag North Sea Jazz start veelbelovend

De derde dag van North Sea Jazz heeft een bomvol programma waaruit het maar moeilijk kiezen is. Kyteman blaast de dag op gang in de Maas, en we haasten ons de rest van de dag naar favorieten als Mavis Staples, Snoop Dogg, James Blake, Hidden Orchestra, Branford Marsalis en Herbie Hancock, Wayne Shorter en Marcus Miller.

De Darling is ingericht met lange rijen stoelen voor rustige luisterconcerten, maar Flying Lotus speelt het meubilair aan de kant en krijgt alle handen in de lucht.De Darling is ingericht met lange rijen stoelen voor rustige luisterconcerten, maar Flying Lotus speelt het meubilair aan de kant en krijgt alle handen in de lucht.

Sabrina Starke in de zon op het buitenpodium.Sabrina Starke in de zon op het buitenpodium.

Sahmdi is de band van de andere resident artist, Rudresh Mahanthappa, en trad vandaag op in de Yenisei-zaal.Sahmdi is de band van de andere resident artist, Rudresh Mahanthappa, en trad vandaag op in de Yenisei-zaal.

Er staan lange rijen voor de zaal waar James Blake zijn even prachtige als vreemde liedjes zingt.Er staan lange rijen voor de zaal waar James Blake zijn even prachtige als vreemde liedjes zingt.

Dr. John and the Lower 911.Dr. John and the Lower 911.

Op het Congo-plein maakt de Soul Rebels Brass Band zich klaar voor de volgende set.Op het Congo-plein maakt de Soul Rebels Brass Band zich klaar voor de volgende set.

Mavis Staples windt de Congo-tent moeiteloos om haar vinger.Mavis Staples windt de Congo-tent moeiteloos om haar vinger.

Ingetogen Hidden Orchestra.Ingetogen Hidden Orchestra.

Kyteman speelt "The world can't stop us" in een kolkende Maas, en kondigt daarna doodleuk een nieuwe plaat voor zijn Hip Hop Orchestra aan. Even later wordt er iets geroepen uit de coulissen. "Laatste nummer?" vraagt hij verbaasd. "Nee nog een half uur!" "Jee!" juicht hij samen met de zaal.Kyteman speelt "The world can't stop us" in een kolkende Maas, en kondigt daarna doodleuk een nieuwe plaat voor zijn Hip Hop Orchestra aan. Even later wordt er iets geroepen uit de coulissen. "Laatste nummer?" vraagt hij verbaasd. "Nee nog een half uur!" "Jee!" juicht hij samen met de zaal.