De tranen van Hoogerland - ‘ik kan niet boos zijn’

Caption: New polka dot jersey of best climber, Netherland's Johnny Hoogerland, who crashed today, cries on the podium at the end of the 208 km and ninth stage of the 2011 Tour de France cycling race run between Issoire and Saint-Flour, center rance, on July 10, 2011. AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vacansoleil-renner Johnny Hoogerland huilt nadat hij de bolletjestrui ontvangt. Foto AFP / Pascal Pavani

Ondanks een bizarre val door een aanrijding van een gastenauto van de Franse televisie tijdens de negende etappe, ontving Vacansoleil-DCM-renner Johnny Hoogerland de bolletjestrui.

Hij verloor door zijn val in het prikkeldraad aan de kant van de weg zeker vijftien minuten in het klassement vnan de Tour de France.

Zichtbaar gehavend, zowel fysiek als mentaal, kwam Hoogerland in Saint-Floure het podium op. Daar werd hij ontvangen met luid applaus en kon de renner zijn tranen niet meer bedwingen.

Eenmaal van het podium af gaf hij een kort interview aan de NOS. Hoogerland: “ik kan boos zijn, maar ik denk dat niemand zoiets expres doet”.

Volg ook de dagelijkse tourcolumn van Peter Zantingh.

    • Hans Klis