Alonso wint Britse Grand Prix

Fernando Alonso (L) aan kop in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Foto AFP / Dimitar Dilkoff

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen.

De Spanjaard van Ferrari profiteerde op het circuit van Silverstone van een mislukte pitstop van Sebastian Vettel. De Duitser werd in zijn Red Bull wel tweede, vlak voor teamgenoot Mark Webber. Lewis Hamilton werd tot vreugde van het Britse publiek vierde voor Felipe Massa.

Bij de start van de race was het circuit half nat en half droog en Vettel ging het beste met die omstandigheden om. De wereldkampioen passeerde de van poleposition gestarte Webber direct en trok een gat naar de Australiër van bijna acht seconden. Daarachter pushte Alonso, terwijl Hamilton op het vinkentouw zat.

De Brit haalde Alonso op spectaculaire wijze in, maar verloor die positie later weer. Toen Vettel bij zijn laatste pitstop lang moest blijven staan omdat zijn wiel niet vast wilde, profiteerde Alonso. De oud-wereldkampioen kwam vervolgens niet meer in de problemen. Vettel en Webber vochten tot het laatst om de tweede plaats op het podium, die uiteindelijk in handen van de Duitser bleef.

Vettel blijft de leider in de WK-stand. Met 204 punten heeft hij een ruime voorsprong op Webber, die 124 punten heeft. Alonso is dankzij zijn eerste zege van het seizoen nu derde met 112 punten. Nummer vier Hamilton heeft 109 punten, evenveel als zijn uitgevallen McLaren-ploegmaat Jenson Button.