Zomers zonnig

Een grote carrousel van buien rond een lagedrukgebied bij de Britse eilanden gaat steeds meer van zijn invloed verliezen. De kern van de depressie trekt naar Scandinavië en wordt minder actief.

Nu was er de afgelopen dagen al zeker niet alleen maar regen. Tussen de buien door verliep het grootste deel van de dagen droog, op sommige plaatsen zelfs een etmaal lang. Daarbij brak geregeld de zon door. Die fraaie tussenpauzen krijgen vanaf nu nog meer ruimte.

Vanmiddag trekken de buien langzaam via het oosten naar Duitsland en van boven de Noordzee dringt zonnig weer het land in. De maximumtemperatuur komt uit op 20 graden in de kustprovincies tot 23 graden in Limburg, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, kracht 3 tot 5.

Vanavond is het overal zonnig en neemt de wind landinwaarts af naar zwak. Er volgt een heldere nacht bij 10 tot 14 graden.

Morgen schijnt de zon flink tussen een paar wolkenplukken door en vrijwel overal blijft het droog. De meeste bewolking trekt over het zuidoosten van het land en behoort bij een actieve buienstoring die via Oost-België naar Duitsland trekt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Ook maandag is een mooie dag. Beide dagen wordt het 20 graden aan zee tot 24 graden in Limburg.