Uitgelicht zaterdag

Frantic (1988) Pers: Harrison Ford Dir: Roman Polanski Ref: FRA023BF Photo Credit: [ Warner Bros / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

Kramer versus Kramer (Robert Benton, 1979, VS). Met Oscars overladen, even intelligente als onweerstaanbare tearjerker. Dustin Hoffman ontdekt noodgedwongen het vaderschap, waarna de aanvankelijk weggelopen Meryl Streep via de rechter alsnog hun zoontje Justin Henry opeist. Ook met Jane Alexander. BBC 2, 15.40-17.20u.

Shrek 2 (Andrew Adamson en Kelly Asbury, 2004, VS). Vervolgfilm is misschien iets minder scherp en venijnig dan deel één, maar vermakelijk en geestig blijft het wel. Met een hoofdrol voor de onbetrouwbare huurling De Gelaarsde Kat, met het Spaanse accent van Antonio Banderas. SBS6, 20.30-22.10u.

Frantic (Roman Polanski, 1987, VS). Ongewone, persoonlijke thriller van Roman Polanski beperkt zich strikt tot het gezichtspunt van de hoofdpersoon, dr. Walker (Harrison Ford). Nadat zijn vrouw op het vliegveld van Parijs per ongeluk de verkeerde koffer heeft meegenomen, verdwijnt ze spoorloos uit het hotel. De fatsoenlijke Amerikaanse arts ziet zich in zijn zoektocht naar haar geconfronteerd met xenofobie en terreur. In zijn steeds wanhopiger naspeuringen wordt hij bijgestaan door een wat vulgaire jonge vrouw (Emmanuelle Seigner). Net5, 00.15-02.30u.

The Postman Always Rings Twice (Bob Rafelson, 1981, VS). Vierde, meest getrouwe en uiterst zinnelijke verfilming van de roman van James Cain zakt gaandeweg af tot een levenloze larmoyante tragedie. Door seksuele honger gevoede relatie tussen serveerster Jessica Lange en oplichter Jack Nicholson leidt tot moord op haar Griekse echtgenoot. Ned. 2, 00.15-02.10u.

Informatief

Secrets of the pop song. Serie over het schrijven van pophits. Guy Chambers bundelt zijn krachten met Mark Ronson en de jonge zangeres Tawiah om voor haar een liedje te schrijven waarmee ze beroemd wordt. Er wordt ook gekeken naar de veranderingen in de tophits van de laatste vijftig jaar en er wordt gepraat met veteranen als Boy George, Neil Tennant (Pet Shop Boys) en de legendarische Motownschrijver Lamont Dozier. BBC 2, 22.45-00.35u.

Sport

Formule 1: British Grand Prix. Verslag van de kwalificatiesessies. Vanaf deze week mogen de teams geen gebruik meer maken van off-throttle blown diffusers, een constructie waarmee uitlaatgassen over de achtervleugels geleid worden om meer druk op de wielen te creëren. Vanmiddag zal blijken hoe de coureurs daarmee omgaan.BBC 1, 13.10-15.40u.

Golf: Scottish Open. Verslag van de voorlaatste dag van het open Schotse kampioenschap. BBC 2, 13.50-15.40 en BBC 1, 15.40-18.20u.

Tour de France: Aigurande - Super-Besse Sancy. De eerste bergachtige rit in deze Tour, met een col van de vierde en, op vijfentwintig kilometer van de eindstreep, eentje van de tweede categorie. In de laatste zes kilometers twee klimmetjes, van 5 procent (3,5 km) en van 7,6 procent (1,5 km). Een, 14.15-17.30u.

Radio

De bedding: Schumann in Scheveningen. Hoorspel van Annette den Heijer en Wouter Pleijsier over het verblijf van Robert en Clara Schumann in de Nederlandse badplaats. Volgens zijn artsen zouden zeebaden heilzaam zijn voor de door allerlei angsten en fobieën geteisterde componist. Stemmen: Carol Linssen en Christine Ewert.Radio 4, 23.00-00.00u.