Man vervolgd om schietpartij Alphen

Een man wordt in verband met de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt dit naar aanleiding van berichtgeving hierover van de NOS.

De man wordt ervan verdacht op de hoogte te zijn geweest van het plan van Tristan van der V. om zichzelf en mogelijk anderen om het leven te brengen.

Omdat hij dit niet heeft gemeld bij de politie, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, aldus het OM. De man kan maximaal een gevangenisstraf van een jaar krijgen.
Volgens de NOS gaat het om een vriend van de 24-jarige Van der V., die in april in het winkelcentrum zes mensen doodschoot voordat hij een einde aan zijn eigen leven maakte. Of het inderdaad gaat om een vriend, wil het OM niet zeggen. De man zou hebben vastgezeten, maar inmiddels weer op vrije voeten zijn.

Bronnen zouden verder aan de NOS hebben laten weten dat de politie Van der V. geen wapenvergunning had mogen geven. De 24-jarige man was geregistreerd vanwege een incident met een luchtdrukwapen. Dat zou voldoende zijn geweest Van der V. de wapenvergunning te weigeren, maar de politie heeft dat niet gedaan.

Maandag wordt door het Openbaar Ministerie tijdens een persconferentie meer bekendgemaakt over dit deel van het onderzoek.