News of the World: de allerlaatste voorpagina

De laatste voorpagina van News of the World. Foto yfrog / @RachelFabMag

Morgen verschijnt de allerlaatste editie van News of the World en komt een einde aan 168 jaar bestaan van de zondagse tabloid. Dit is de allerlaatste voorpagina.

De kop, “Thank you & goodbye”, heeft als ondertitel “After 168 years, we finally say a sad but very proud farewell to our 7.5m loyal readers”. Op de achtergrond een collage van voorpagina’s die door de jaren heen gemaakt werden. De krant kent in totaal 72 pagina’s en zou vooral de vele ‘scoops’ die het op de naam heeft staan nog eens aanhalen.

De oplage van de laatste uitgave is flink opgeschroefd, naar vijf miljoen. Verwacht wordt dat veel lezers de krant als collector’s item gaan kopen. Op eBay heeft iemand de laatste editie alvast ter veiling aangeboden.